Jednoduchý recept

Bramborový salát s avokádem a krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 15451
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Avokádo
700 g Brambory
1 ks Cibule
4 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Hořčice Dijonská
250 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát hlávkový
1 kávová lžička Sirup javorový
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 283 kcal
Kilojoule 1 186kJ
9% Sacharidy 33 g
17% Tuky 13 g
6% Sodík 127 mg
38% Bílkoviny 21 g

Bramborový salát s avokádem a krevetami postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, vložíme do osolené vody a vaříme asi 25 minut do měkka. Slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Jarní cibulku rozkrájíme na tenká kolečka, v míse jí smícháme s bramborami.

3

Citrónovou šťávu, hořčici, sirup, olej, sůl a pepř smícháme do krémového dresinku. Jemně zapracujeme do brambor, zakryjeme a necháme 15 minut v chladu.

4

Avokádo oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme pecku a pokapeme jednou lžičkou citrónové šťávy, aby nezhnědlo. Každou půlku podélně pokrájíme na tři dílky, ty následně příčně na plátky.

5

Přidáme spolu s krevetami do salátu a jemně promícháme. Osolíme, opepříme. Listy salátu opereme, necháme okapat. Salát upravíme na listy a podáváme s bagetou.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept