Bramborový salát s avokádem a krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s avokádem a krevetami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15451 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
700 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
250 g | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sirup javorový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 65,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Brambory, Cibule, Citronová šťáva, Sirup javorový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s avokádem a krevetami postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, vložíme do osolené vody a vaříme asi 25 minut do měkka. Slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Jarní cibulku rozkrájíme na tenká kolečka, v míse jí smícháme s bramborami. |
3 | Citrónovou šťávu, hořčici, sirup, olej, sůl a pepř smícháme do krémového dresinku. Jemně zapracujeme do brambor, zakryjeme a necháme 15 minut v chladu. |
4 | Avokádo oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme pecku a pokapeme jednou lžičkou citrónové šťávy, aby nezhnědlo. Každou půlku podélně pokrájíme na tři dílky, ty následně příčně na plátky. |
5 | Přidáme spolu s krevetami do salátu a jemně promícháme. Osolíme, opepříme. Listy salátu opereme, necháme okapat. Salát upravíme na listy a podáváme s bagetou. |
Poznámka
Servírujeme studené.