Pestrý jarní salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pestrý jarní salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 15456 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Zálivka | |
---|---|
0,5 šálek | Citronová kůra |
125 ml | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
200 ml | Jogurt bílý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Pestrý jarní salát | |
8 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Kukuřice cukrová nakládaná |
200 g | Okurka salátová |
12 ks | Ředkvička |
150 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 45,9mg |
Draslík | 662,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jogurt bílý, Sůl, Cibulka jarní, Kukuřice cukrová nakládaná, Okurka salátová, Ředkvička mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pestrý jarní salát postup přípravy receptu:
1 | Ředkvičky omyjeme, osušíme, jednu necháme stranou na ozdobu, zbylé nakrájíme na tenká kolečka. 8 lístků z natě rozložíme po celém okraji mísy, zbytek lístků pokrájíme na proužky, rozložíme na dno mísy. Očištěné okurky krájíme na kostičky, šunku na tenké proužky. Očištěnou cibulku spolu s částí zelené natě rozkrájíme na šikmé plátky. Kukuřici opláchneme pod tekoucí vodou, necháme řádně okapat a vložíme doprostřed mísy. Střídavě ji obložíme cibulkou, okurkou, šunkou a ředkvičkami, ozdobíme čtvrtkami ředkvičky a bylinkami dle chuti. |
2 | Zálivka: v misce smícháme jogurt, smetanu, cukr, citronovou kůru, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a řádně promícháme. |
3 | Salát podáváme v miskách, dozdobíme plátky cibulek a ředkviček s topinkami nebo celozrným pečivem. |
Poznámka
Servírujeme studené.