Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 15456
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Zálivka
0,5 šálek Citronová kůra
125 ml Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Cukr krupice
200 ml Jogurt bílý
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
Pestrý jarní salát
8 ks Cibulka jarní
1 ks Kukuřice cukrová nakládaná
200 g Okurka salátová
12 ks Ředkvička
150 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 139kJ
9% Sacharidy 34 g
15% Tuky 12 g
7% Sodík 132 mg
25% Bílkoviny 14 g

Pestrý jarní salát postup přípravy receptu:

1

Ředkvičky omyjeme, osušíme, jednu necháme stranou na ozdobu, zbylé nakrájíme na tenká kolečka. 8 lístků z natě rozložíme po celém okraji mísy, zbytek lístků pokrájíme na proužky, rozložíme na dno mísy. Očištěné okurky krájíme na kostičky, šunku na tenké proužky. Očištěnou cibulku spolu s částí zelené natě rozkrájíme na šikmé plátky. Kukuřici opláchneme pod tekoucí vodou, necháme řádně okapat a vložíme doprostřed mísy. Střídavě ji obložíme cibulkou, okurkou, šunkou a ředkvičkami, ozdobíme čtvrtkami ředkvičky a bylinkami dle chuti.

2

Zálivka: v misce smícháme jogurt, smetanu, cukr, citronovou kůru, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a řádně promícháme.

3

Salát podáváme v miskách, dozdobíme plátky cibulek a ředkviček s topinkami nebo celozrným pečivem.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept