Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15457
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Zálivka
300 ml Jogurt bílý
1 polévková lžíce Kečup
1 ks Máta
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Piros Arany
0,3 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
Pikantní jarní salát
300 g Brambory
2 ks Celer řapíkatý
7 ks Cibulka jarní
0,3 ks Kapie
200 g Okurky
1 špetka Pepř černý mletý
6 ks Ředkvička
1 ks Salát ledový
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 134 kcal
Kilojoule 562kJ
6% Sacharidy 21 g
4% Tuky 3 g
11% Sodík 223 mg
13% Bílkoviny 7 g

Pikantní jarní salát postup přípravy receptu:

1

Očištěné brambory oloupeme, nakrájíme na tenčí plátky, uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory zchladíme ve studené vodě, scedíme a necháme okapat.

2

Salát z listů ředkviček řádně opláchneme, necháme okapat, natrháme na kousky a vyskládáme na plochou salátovou mísu.

3

Okurku s očištěnou a zrníček zbavenou kapií nakrájíme na kostičky, přidáme k bramborám. Celer spolu s cibulkami nakrájíme na šikmé plátky, přidáme k ostatní zelenině, zelenou nať a lístky z celeru najemno nasekáme. Nakrájenou kapii a lžičku nasekané cibulkové natě dáme stranou. Zeleninu promícháme a rozložíme na mísu.

4

Zálivka: V misce rozmícháme kečup s jogurtem, paprikovou pastou, sójovou omáčkou a dle potřeby a chuti osolíme a opepříme. Na závěr vmícháme jemně nasekané lístky máty a kapii s cibulkovou natí.

5

Zálivka se do salátu vmíchá až při servírování.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept