Pikantní jarní salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní jarní salát
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15457 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Zálivka | |
---|---|
300 ml | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Kečup |
1 ks | Máta |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Piros Arany |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Pikantní jarní salát | |
300 g | Brambory |
2 ks | Celer řapíkatý |
7 ks | Cibulka jarní |
0,3 ks | Kapie |
200 g | Okurky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Ředkvička |
1 ks | Salát ledový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 10,7mg |
Draslík | 832,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Máta, Sůl, Voda pitná, Brambory, Celer řapíkatý, Cibulka jarní, Okurky, Ředkvička, Salát ledový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Piros Arany, Kapie, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní jarní salát postup přípravy receptu:
1 | Očištěné brambory oloupeme, nakrájíme na tenčí plátky, uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory zchladíme ve studené vodě, scedíme a necháme okapat. |
2 | Salát z listů ředkviček řádně opláchneme, necháme okapat, natrháme na kousky a vyskládáme na plochou salátovou mísu. |
3 | Okurku s očištěnou a zrníček zbavenou kapií nakrájíme na kostičky, přidáme k bramborám. Celer spolu s cibulkami nakrájíme na šikmé plátky, přidáme k ostatní zelenině, zelenou nať a lístky z celeru najemno nasekáme. Nakrájenou kapii a lžičku nasekané cibulkové natě dáme stranou. Zeleninu promícháme a rozložíme na mísu. |
4 | Zálivka: V misce rozmícháme kečup s jogurtem, paprikovou pastou, sójovou omáčkou a dle potřeby a chuti osolíme a opepříme. Na závěr vmícháme jemně nasekané lístky máty a kapii s cibulkovou natí. |
5 | Zálivka se do salátu vmíchá až při servírování. |