Špízy Saté s burskou a mangovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy Saté s burskou a mangovou omáčkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15459 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Omáčka burská | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
2 kávová lžička | Limetková šťáva |
100 ml | Mléko kokosové |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř cayenský |
100 g | Sezamová pasta |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Vývar drůbeží |
Omáčka mangová | |
2 ks | Mango |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
50 ml | Vývar zeleninový |
20 g | Zázvor celý |
Špízy Saté s burskou a mangovou omáčkou | |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citronová tráva |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
250 g | Krevety tygří - loupané |
250 g | Kuřecí prsa |
125 ml | Mléko kokosové |
4 polévková lžíce | Olej sójový |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 105,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 18,8mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Limetková šťáva, Pepř cayenský, Sezamová pasta, Sůl, Mango, Sůl, Zázvor celý, Cibule, Citronová tráva, Cukr krupice, Omáčka rybí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kokosové, Omáčka sójová, Vývar drůbeží, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový, Krevety tygří - loupané, Kuřecí prsa, Mléko kokosové, Olej sójový, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy Saté s burskou a mangovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Špejle namočíme do studené vody. Cibuli a zázvor oloupeme, spolu s citrónovou trávou nakrájíme na tenké plátky, smícháme se sójovou omáčkou, vývarem, kokosovým mlékem a cukrem. |
2 | Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a rozkrájíme na dlouhé, tenké proužky. Do jedné mísy dáme kuřecí maso, do druhé krevety. Do každé nalijeme polovinu marinády, necháme, zakryté asi 1 hodinu v chladu odležet. |
3 | Na burskou omáčku: Třtinový cukr necháme zkaramelizovat v rendlíku, přidáme kokosové mléko, drůbeží vývar, přivedeme k varu. Přidáme burskou pastu a sojóvou omáčku. Ochutíme limetkovou šťávou, solí, pepřem, necháme vychladit. |
4 | Na mangovou omáčku: Zázvor a mango oloupeme, nakrájíme na kostičky. Dáme do mixéru, přilijeme vývar, dobře rozmixujeme. Ochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou. |
5 | Proužky kuřecího masa napíchneme na špejle, tak jako bychom z nich chtěli vytvořit harmoniku. Z krevet také uděláme špíz, smažíme ve velké pánvi na rozpáleném sójovém oleji ze všech stran. Podáváme s omáčkami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.