Recept

Bramborové vafle s lososem a hořčičnou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15460
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Omáčka
3 kávová lžička Hořčice
0,5 ks Kopr čerstvý
300 g Losos uzený
1 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Olej rostlinný
Bramborové vafle s lososem a hořčičnou omáčkou
500 g Brambory
1 ks Cibule
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Oves Milk - sušený ovesný nápoj
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
100 g Tuk rostlinný
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 344kJ
14% Sacharidy 49 g
36% Tuky 27 g
23% Sodík 467 mg
57% Bílkoviny 32 g

Bramborové vafle s lososem a hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Moučné brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Než se uvaří, připravíme omáčku: opereme půl svazku kopru, osušíme, lístky otrháme a nasekáme na jemno. Z hořčice, medu, oleje a kopru umícháme hladkou omáčku.

2

Cibuli rozsekáme na jemno, vhodíme na pánev s rozpáleným olejem a smažíme do sklovita.

3

Brambory slijeme, ještě horké oloupeme, rozmačkáme na jemnou kaši. Přimícháme cibuli, rostlinný tuk, vejce, ovesný nápoj, sůl, pepř, muškátový oříšek, mouku a zpracujeme na těsto.

4

Zapneme vaflovač, můžeme ho pomazat tenkou vrstvou řepkového oleje. Upečeme osm zlatých vaflí. Obložíme plátky lososa a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept