Bramborové vafle s lososem a hořčičnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové vafle s lososem a hořčičnou omáčkou
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15460 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
3 kávová lžička | Hořčice |
0,5 ks | Kopr čerstvý |
300 g | Losos uzený |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Bramborové vafle s lososem a hořčičnou omáčkou | |
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Oves Milk - sušený ovesný nápoj |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Tuk rostlinný |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 234,3mg |
Draslík | 927,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Losos uzený, Med včelí, Olej rostlinný, Brambory, Cibule, Sůl, Tuk rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mouka pšeničná hladká T 650, Oves Milk - sušený ovesný nápoj, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové vafle s lososem a hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Moučné brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Než se uvaří, připravíme omáčku: opereme půl svazku kopru, osušíme, lístky otrháme a nasekáme na jemno. Z hořčice, medu, oleje a kopru umícháme hladkou omáčku. |
2 | Cibuli rozsekáme na jemno, vhodíme na pánev s rozpáleným olejem a smažíme do sklovita. |
3 | Brambory slijeme, ještě horké oloupeme, rozmačkáme na jemnou kaši. Přimícháme cibuli, rostlinný tuk, vejce, ovesný nápoj, sůl, pepř, muškátový oříšek, mouku a zpracujeme na těsto. |
4 | Zapneme vaflovač, můžeme ho pomazat tenkou vrstvou řepkového oleje. Upečeme osm zlatých vaflí. Obložíme plátky lososa a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.