Frikadely z Tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frikadely z Tofu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15461 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
3 ks | Kerblík |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
20 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Sezam - semena |
75 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr sójový - Tofu |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 209,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kerblík, Ovesné vločky, Sezam - semena, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frikadely z Tofu postup přípravy receptu:
1 | Na suché pánvi opražíme sezamová semínka a ovesné vločky. Sušená rajčata v oleji necháme okapat, nakrájíme nadrobno. Cibuli a česnek rozsekáme také nadrobno. |
2 | V pánvi rozpálíme jednu lžíci oleje a česnek s cibulí na něm necháme zesklovatět. |
3 | Kerblík opereme, osušíme, lístky otrháme, na jemno nasekáme. Tofu osušíme a rozmačkáme vidličkou, rajčata, cibuli, česnek a Tofu, rozmixujeme, přidáme hořčici, strouhanku, sůl, pepř a vejce. Promícháme, přidáme ovesné vločky, kerblík. |
4 | Z hmoty vytvarujeme 8 šištiček. Smažíme ve větší pánvi na rozpáleném tuku, do zlatova. |
5 | Podáváme s bylinkovým tvarohem. |
Poznámka
Servírujeme teplé. K pokrmu se hodí salát z rajčat a rokety.