Recept

Smetanový špenát s vejcem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15463

Ingredience

1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana sójová
1 špetka Směs pěti vůní
1 špetka Sůl
2 kávová lžička Tuk
4 ks Vejce slepičí
200 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek
300 g Špenátový protlak mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 520kJ
6% Sacharidy 22 g
28% Tuky 21 g
49% Sodík 984 mg
46% Bílkoviny 26 g

Smetanový špenát s vejcem postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpálíme tuk, přidáme mouku, za stálého míchání připravíme jíšku. Přidáme prolisovaný česnek, mícháme a dusíme asi minutu.

2

Hrnec odstavíme z plotny, za stálého míchání postupně přiléváme vývar, dokud nevznikne hladký krém. Hrnec vrátíme na plotnu, vmícháme smetanu, nakonec přidáme špenát.

3

Na mírném ohni necháme špenát za stálého míchání rozmrznout. Přivedeme k varu, zakryté vaříme asi 10 minut na mírném ohni. Občas promícháme. Dochutíme solí, muškátovým oříškem a špetkou kořenicí směsi.

4

Vejce upravíme do ztracena nebo jako volské oko, špenát nandáme na talíř, na něj položíme vejce, jako příloha se hodí vařené brambory.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept