Jednoduchý recept

Jemná zelenina

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 15465
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 kávová lžička Libeček
500 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
50 g Pastinák
1 špetka Pepř černý mletý
50 ml Smetana sójová
2 kávová lžička Solamyl
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná
350 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 151 kcal
Kilojoule 632kJ
5% Sacharidy 19 g
391% Tuky 293 g
24% Sodík 476 mg
7% Bílkoviny 4 g

Jemná zelenina postup přípravy receptu:

1

Mrkev a pastinák očistíme. Mrkev rozpůlíme a nakrájíme na plátky, pastinák na malé kostičky.

2

V hrnci rozpálíme řepkový olej a zeleninu na něm dusíme asi 3 minuty. Přilijeme vývar, přidáme libeček a dusíme na mírném ohni asi 20 minut, pod pokličkou.

3

Škrobovou moučku rozmícháme se dvěmi lžícemi studené vody. Smetanu přilijeme k zelenině a za stálého míchání přilijeme škrob. Necháme přijít k varu, pak hrnec sejmeme z plotny.

4

Přimícháme nasekaný kopr, sůl a pepř. Podáváme k bramborové kaši nebo vegetariánským řízkům.

Poznámka

Pokrm můžeme udělat celý z mrkve.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept