Jemná zelenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemná zelenina
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15465 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 kávová lžička | Libeček |
500 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
50 g | Pastinák |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 ml | Smetana sójová |
2 kávová lžička | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
350 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 1,6mg |
Draslík | 145,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Olej rostlinný, Smetana sójová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Mrkev kořen, Pastinák, Pepř černý mletý, Solamyl, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemná zelenina postup přípravy receptu:
1 | Mrkev a pastinák očistíme. Mrkev rozpůlíme a nakrájíme na plátky, pastinák na malé kostičky. |
2 | V hrnci rozpálíme řepkový olej a zeleninu na něm dusíme asi 3 minuty. Přilijeme vývar, přidáme libeček a dusíme na mírném ohni asi 20 minut, pod pokličkou. |
3 | Škrobovou moučku rozmícháme se dvěmi lžícemi studené vody. Smetanu přilijeme k zelenině a za stálého míchání přilijeme škrob. Necháme přijít k varu, pak hrnec sejmeme z plotny. |
4 | Přimícháme nasekaný kopr, sůl a pepř. Podáváme k bramborové kaši nebo vegetariánským řízkům. |
Poznámka
Pokrm můžeme udělat celý z mrkve.