Zdravý recept

Avokádový krém v loďkách z paprik

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 15468
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Avokádo
1 ks Chilli paprička
2 ks Cibulka jarní
1 ks Limetka
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 šálek Petržel - nať
1 ks Rajčata
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 846kJ
5% Sacharidy 18 g
20% Tuky 15 g
4% Sodík 80 mg
8% Bílkoviny 5 g

Avokádový krém v loďkách z paprik postup přípravy receptu:

1

Rajče spaříme, ihned zchladíme ve studené vodě, oloupeme. Poté ho rozpůlíme, šťávu a semena vyjmeme lžičkou, dužinu nakrájíme na kostičky, trochu dáme stranou po pozdější použití. Pálivou papriku očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na malé kousky, několik kousků dáme opět stranou. Citrón očistíme kartáčkem, kůru nastrouháme, šťávu vymačkáme a přecedíme.

2

Omytá avokáda osušíme, podélně rozkrojíme až k pecce, kterou vyjmeme. Dužinu vydlabeme lžící, ihned pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Dužinu společně s rajčetem, paprikou a jarními cibulkami rozmixujeme. Do krému vmícháme citronovou kůru, opepříme, osolíme.

3

Zelenou a červenou papriku očistíme, zbavíme zrníček, rozčtvrtíme. Čtvrtky naplníme připraveným krémem, ozdobíme nasekanou pažitkou a kousky pálivé papriky. Uložíme na chvíli do chladu, před servírováním ozdobíme rajčetem s petrželkou. Podáváme s pečivem nebo kukuřičnými lupínky.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept