Recept

Salát z kedluben a ředkviček s roketou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15469
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Zálivka
1 špetka Cukr moučkový
3 polévková lžíce Ocet vinný
40 g Ořechy burské pražené
Salát z kedluben a ředkviček s roketou
3 ks Cibulka jarní
3 ks Kedlubna
1 špetka Pepř bílý
0,3 hrst Petržel - nať
10 ks Ředkvička
100 g Roláda čokoládová
0,5 ks Salát ledový
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 211kJ
10% Sacharidy 36 g
16% Tuky 12 g
15% Sodík 303 mg
22% Bílkoviny 13 g

Salát z kedluben a ředkviček s roketou postup přípravy receptu:

1

Vejce propíchneme na konci jehlou, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 5 minut na hniličko, poté je vložíme do studené vody vychladnout.

2

Oloupané kedlubny nakrájíme na velmi tenké proužky, uvaříme v mírně osolené vodě (1 dcl vývaru dáme stranou), scedíme a propláchneme studenou vodou, necháme oschnout na utěrce. Pár lístků z natě kedlubny dáme stranou na ozdobu, omyté ředkvičky pokrájíme na tenké plátky (15 plátků odložíme stranou na ozdobu), zbytek rozkrájíme na tenké nudličky. Roketu, petrželku a lístky z kedlubny omyjeme, osušíme a nasekáme. Očištěnou cibulku s natí jemně nakrájíme.

3

Připravenou zeleninu vložíme do mísy, promícháme, salát ozdobíme plátky ředkviček a arašídy, rozložíme na něj rozpůlená vejce, zálivku podáváme až při servírování.

4

Zálivka: polovinu loupaných arašídů nasekáme. Cukr rozmícháme v octě, vmícháme hořčici, osolíme, opepříme, tenkým proudem přilijeme olej, poté vývar, na závěr vmícháme arašídy. Vše promícháme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept