Salát z kedluben a ředkviček s roketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z kedluben a ředkviček s roketou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15469 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Zálivka | |
---|---|
1 špetka | Cukr moučkový |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
40 g | Ořechy burské pražené |
Salát z kedluben a ředkviček s roketou | |
3 ks | Cibulka jarní |
3 ks | Kedlubna |
1 špetka | Pepř bílý |
0,3 hrst | Petržel - nať |
10 ks | Ředkvička |
100 g | Roláda čokoládová |
0,5 ks | Salát ledový |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 245,8mg |
Draslík | 633,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ocet vinný, Ořechy burské pražené, Cibulka jarní, Kedlubna, Pepř bílý, Ředkvička, Roláda čokoládová, Salát ledový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z kedluben a ředkviček s roketou postup přípravy receptu:
1 | Vejce propíchneme na konci jehlou, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 5 minut na hniličko, poté je vložíme do studené vody vychladnout. |
2 | Oloupané kedlubny nakrájíme na velmi tenké proužky, uvaříme v mírně osolené vodě (1 dcl vývaru dáme stranou), scedíme a propláchneme studenou vodou, necháme oschnout na utěrce. Pár lístků z natě kedlubny dáme stranou na ozdobu, omyté ředkvičky pokrájíme na tenké plátky (15 plátků odložíme stranou na ozdobu), zbytek rozkrájíme na tenké nudličky. Roketu, petrželku a lístky z kedlubny omyjeme, osušíme a nasekáme. Očištěnou cibulku s natí jemně nakrájíme. |
3 | Připravenou zeleninu vložíme do mísy, promícháme, salát ozdobíme plátky ředkviček a arašídy, rozložíme na něj rozpůlená vejce, zálivku podáváme až při servírování. |
4 | Zálivka: polovinu loupaných arašídů nasekáme. Cukr rozmícháme v octě, vmícháme hořčici, osolíme, opepříme, tenkým proudem přilijeme olej, poté vývar, na závěr vmícháme arašídy. Vše promícháme. |
Poznámka
Servírujeme studené.