Jednoduchý recept

Restované kuře s citronem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1547
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
1 polévková lžíce Cukr krupice
600 g Kuřecí prsa
25 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Omáčka Ketjap
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Solamyl
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Voda pitná
300 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 503kJ
2% Sacharidy 8 g
19% Tuky 14 g
23% Sodík 468 mg
59% Bílkoviny 33 g

Restované kuře s citronem postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso nakrájíme na rovnoměrné nudličky. Vložíme do nekovové misky, dochutíme solí, pepřem, 1 polévkovou lžící oleje, 2 lžícemi citronové šťávy a ketjapem. Dobře promícháme a necháme v lednici asi 20min odležet.

2

V pánvi rozpálíme zbytek oleje s máslem. Přidáme polovinu kuřecích nudliček a zprudka orestujeme dozlatova. Poté maso přemístíme na předehřátý talíř a stejně postupujeme s druhou polovinou nudliček.

3

Umícháme kaši z maizeny a lžíce vody. Přilijeme kuřecí vývar a za stálého míchání vaříme asi 2minuty, dokud směs nezesklovatí a není hladká. Na závěr přidáme zbytek citronové šťávy a cukr, vložíme orestované maso a prohřejeme. Posypeme čerstvou petrželí, nastrouhanou citronovou kůrou a podáváme.

Poznámka

Ketjap je indonéská sójová omáčka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept