Restované kuře s citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restované kuře s citronem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 1547 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
600 g | Kuřecí prsa |
25 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Omáčka Ketjap |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
300 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 103,5mg |
Draslík | 605,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 52,5mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Omáčka Ketjap, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Solamyl, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Restované kuře s citronem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso nakrájíme na rovnoměrné nudličky. Vložíme do nekovové misky, dochutíme solí, pepřem, 1 polévkovou lžící oleje, 2 lžícemi citronové šťávy a ketjapem. Dobře promícháme a necháme v lednici asi 20min odležet. |
2 | V pánvi rozpálíme zbytek oleje s máslem. Přidáme polovinu kuřecích nudliček a zprudka orestujeme dozlatova. Poté maso přemístíme na předehřátý talíř a stejně postupujeme s druhou polovinou nudliček. |
3 | Umícháme kaši z maizeny a lžíce vody. Přilijeme kuřecí vývar a za stálého míchání vaříme asi 2minuty, dokud směs nezesklovatí a není hladká. Na závěr přidáme zbytek citronové šťávy a cukr, vložíme orestované maso a prohřejeme. Posypeme čerstvou petrželí, nastrouhanou citronovou kůrou a podáváme. |
Poznámka
Ketjap je indonéská sójová omáčka.