Jednoduchý recept

Bramborové ragú s paprikou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15471
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 kg Brambory
2 ks Cibule
4 ks Jalovec
3 polévková lžíce Olej rostlinný
2 ks Paprika červená
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika žlutá
2 polévková lžíce Papriková pasta sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
300 ml Rajčatová šťáva
5 ks Šalvěj čerstvá
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno červené
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 438kJ
17% Sacharidy 62 g
6% Tuky 4 g
23% Sodík 465 mg
23% Bílkoviny 13 g

Bramborové ragú s paprikou postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, opereme a nakrájíme na kostky. Papriky opláchneme, rozpůlíme, vyjmeme semínka, pokrájíme na kousky, cibuli oloupeme a krájíme na tenká kolečka.

2

V hrnci rozpálíme olej, rozkrájenou zeleninu v něm dusíme asi 2 minuty.

3

Lístky šalvěje opláchneme a osušíme, do hrnce přidáme paprikový a rajský protlak, lístky šalvěje a dusíme ještě 2 minuty.

4

Přidáme rajčatovou šťávu, vývar, víno, bobkový list a jalovec, hrnec přiklopíme, vaříme 30 - 35 minut.

5

Bobkový list vyjmeme, dochutíme mletou paprikou, solí, pepřem a podáváme s čerstvým chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Víno můžeme nahradit vývarem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept