Bramborové ragú s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové ragú s paprikou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15471 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 kg | Brambory |
2 ks | Cibule |
4 ks | Jalovec |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika žlutá |
2 polévková lžíce | Papriková pasta sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
300 ml | Rajčatová šťáva |
5 ks | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno červené |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 337,5mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 126,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika žlutá, Šalvěj čerstvá, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Papriková pasta sladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Rajčatová šťáva, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové ragú s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, opereme a nakrájíme na kostky. Papriky opláchneme, rozpůlíme, vyjmeme semínka, pokrájíme na kousky, cibuli oloupeme a krájíme na tenká kolečka. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, rozkrájenou zeleninu v něm dusíme asi 2 minuty. |
3 | Lístky šalvěje opláchneme a osušíme, do hrnce přidáme paprikový a rajský protlak, lístky šalvěje a dusíme ještě 2 minuty. |
4 | Přidáme rajčatovou šťávu, vývar, víno, bobkový list a jalovec, hrnec přiklopíme, vaříme 30 - 35 minut. |
5 | Bobkový list vyjmeme, dochutíme mletou paprikou, solí, pepřem a podáváme s čerstvým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Víno můžeme nahradit vývarem.