Ragú z hub a Tofu s rýží Basmati - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú z hub a Tofu s rýží Basmati
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15472 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
650 g | Houby čerstvé |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Provensálské koření |
300 g | Rýže loupaná |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
250 ml | Smetana sójová |
2 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr sójový - Tofu |
1 polévková lžíce | Tuk rostlinný |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 1,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 255,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kopr čerstvý, Rýže loupaná, Smetana sójová, Sůl, Tuk rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Provensálské koření, Sherry brandy, Solamyl, Sýr sójový - Tofu, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ragú z hub a Tofu s rýží Basmati postup přípravy receptu:
1 | 800 ml vody se solí a tukem přivedeme v hrnci k varu, přisypeme rýži, promícháme, vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 15 - 20 minut. Ke konci vaření občas promícháme. |
2 | Houby očistíme, konce nožiček odřízneme. Žampióny nakrájíme na čtvrtiny, ostatní houby na kousky. Uzené Tofu nakrájíme na malé kostičky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno. |
3 | Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a smažíme, až zesklovatí. Vsypeme česnek, krátce společně podusíme, česnek nesmí zhnědnout. Dodáme houby, smažíme 5 minut, potom Tofu a smažíme ještě 5 minut. |
4 | Kopr a petrželku propláchneme, otrháme lístky, posekáme na jemno. Houby zalijeme sherry, vývarem, přidáme provensálské koření a petrželku. Vaříme při nízké teplotě 5 minut pod pokličkou. |
5 | Škrob dobře rozmícháme ve dvou lžících studené vody, k ragú přilijeme sójovou omáčku, škrob a necháme krátce povařit, poté odstavíme. |
6 | Hotový pokrm dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou, vmícháme kopr, ihned podáváme s rýží Basmati. |
Poznámka
Servírujeme teplé.