Recept

Polentové řezy se zeleninovým ragú

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 15473
Kategorie: Zelenina

Ingredience

Ragú
1 stroužek Česnek
200 g Cuketa
1 kávová lžička Cukr moučkový
1 ks Lilek
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Protlak rajčatový
1 kávová lžička Provensálské koření
400 g Rajčata
1 ks Šalotka
1 špetka Sůl
Polentové řezy se zeleninovým ragú
2 polévková lžíce Olej olivový
250 g Polenta
2 ks Vejce slepičí
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 268kJ
24% Sacharidy 86 g
23% Tuky 17 g
105% Sodík 2 g
32% Bílkoviny 18 g

Polentové řezy se zeleninovým ragú postup přípravy receptu:

1

Vývar přivedeme k varu, postupně do něj vmícháme kukuřičnou krupici. Přidáme 2 lžíce oleje, na mírném ohni vaříme za občasného míchání asi 20 minut.

2

Formu na nákyp vypláchneme studenou vodou, necháme okapat, ale nevysušujeme. Žloutky vmícháme do horké polenty, z bílků ušleháme pevný sníh, rovněž ho vmícháme do polenty.

3

Hmotu přendáme do formy, uhladíme, necháme 2 hodiny v chladu.

4

Na zeleninové ragú očistíme zeleninu a nakrájíme ji na kousky. Česnek i šalotku nasekáme na drobno. V hrnci rozpálíme olej, šalotku smažíme asi 2 minuty, přidáme česnek, protlak, cukr, krátce podusíme. Přidáme zeleninu, 2 - 3 minuty dusíme, vmícháme kousky rajčat z konzervy a provensálské koření. Zakryjeme, za občasného promíchání vaříme asi 25 minut. Můžeme podlít troškou vody, osolíme, opepříme.

5

Vychladlou polentu rozkrájíme na 12 stejných dílů. Ve větší pánvi rozpálíme olej, řezy v něm opečeme do zlatova. Podáváme se zeleninovým ragú.

Poznámka

Servírujeme teplé. Polentu můžeme připravit i s dušenými žampióny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept