Recept

Plněné cukety v koprové smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 15477
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Cibule
4 ks Cuketa
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
40 g Rýže loupaná
150 ml Smetana sójová
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
250 g Vepřové maso mleté
1200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 865kJ
10% Sacharidy 38 g
31% Tuky 24 g
77% Sodík 2 g
39% Bílkoviny 22 g

Plněné cukety v koprové smetaně postup přípravy receptu:

1

Rýži namočíme na 10 minut do studené vody, mezitím opláchneme cukety a konce odřízneme. Cukety oloupeme škrabkou tak, aby na nich zůstaly tenké proužky zelené slupky. Nakrájíme je na 5 cm dlouhé kousky, vydlabeme dužinu, okraj by měl zůstat asi 1 cm silný. Vydlabanou dužinu uschováme.

2

Rýži necháme v sítu okapat, cibuli nasekáme nadrobno, smícháme s masem, rýží, vejcem, nasekanou petrželí, solí a pepřem, směsí naplníme cukety.

3

Rajčata očistíme, nakrájíme na plátky. V hrnci rozpálíme olej, na dno položíme dužinu z cuket, na ni položíme plněné cukety, obložíme plátky rajčat. Přilijeme vývar, aby byly cukety zakryté. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi hodinu.

4

Hotové cukety vyjmeme, udržujeme teplé. Rajčata necháme v hrnci, přidáme k nim lžící nasekaného kopru, sójovou smetanu, vše rozmixujeme, přidáme zbylý kopr, sůl a pepř.

5

Kousky cuket vložíme do teplé omáčky. Podáváme s čerstvým bílým pečivem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept