Omáčka k pečeni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka k pečeni
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15480 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
600 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 2,7mg |
Draslík | 307,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka k pečeni postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, zeleninu na něm smažíme asi 5 minut do zlatova, zaprášíme moukou a promícháme. |
3 | Přidáme protlak, vývar a důkladně promícháme. Vaříme zakryté asi 30 minut. |
4 | Omáčku propasírujeme přes síto nebo rozmixujeme. Osolíme, opepříme a dochutíme špetkou cukru. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Omáčku můžeme zjemnit portským na úkor vývaru.