Jednoduchý recept

Omáčka k pečeni

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15480
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
600 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 140 kcal
Kilojoule 587kJ
5% Sacharidy 19 g
122% Tuky 92 g
38% Sodík 767 mg
8% Bílkoviny 4 g

Omáčka k pečeni postup přípravy receptu:

1

Zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

V hrnci rozpálíme olej, zeleninu na něm smažíme asi 5 minut do zlatova, zaprášíme moukou a promícháme.

3

Přidáme protlak, vývar a důkladně promícháme. Vaříme zakryté asi 30 minut.

4

Omáčku propasírujeme přes síto nebo rozmixujeme. Osolíme, opepříme a dochutíme špetkou cukru.

Poznámka

Servírujeme teplé. Omáčku můžeme zjemnit portským na úkor vývaru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept