Vinařův kotlík z jehněčího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinařův kotlík z jehněčího masa
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15481 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
1 kg | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1200 g | Jehněčí kýta |
1 kg | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 kávová lžička | Tymián čerstvý |
250 ml | Víno červené |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 133,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Jehněčí kýta, Olej rostlinný, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vinařův kotlík z jehněčího masa postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso omyjeme ve studené vodě, osušíme, nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nasekáme na jemno, brambory oškrábeme, opláchneme a pokrájíme na širší plátky. Mrkev očistíme, opereme a nakrájíme na drobno. |
2 | V pekáči rozpálíme olej, maso v něm ze všech stran opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme cibuli, česnek a společně opékáme 3 - 4 minuty. |
3 | Tymián propláchneme, osušíme, listy posekáme na jemno. Mrkev rovnoměrně rozdělíme na maso, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem. Na mrkev dáme plátky brambor, bobkový list, znovu osolíme a opepříme. |
4 | Zalijeme vývarem i vínem. Pekáč přiklopíme, dusíme ve střední troubě na 175°C asi 150 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.