Recept

Penne s ragú z kuřecích jater

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15482
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 ks Bazalka
4 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr moučkový
600 g Játra kuřecí
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Ocet Sherry
5 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
80 ml Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Penne
120 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 936kJ
26% Sacharidy 92 g
15% Tuky 12 g
24% Sodík 488 mg
72% Bílkoviny 41 g

Penne s ragú z kuřecích jater postup přípravy receptu:

1

Játra očistíme, zbavíme šlach a nakrájíme na malé kousky. Mouku smícháme se solí a pepřem, játra ve směsi obalíme.

2

V pánvi rozpálíme olej, cibuli s česnekem (pokrájené na kostičky) v něm osmahneme. Přidáme játra, bobkový list a smažíme 3 - 4 minuty při střední teplotě. Přilijeme ocet, 2 minuty povaříme, vmícháme sherry a vývar.

3

Do masové směsi přidáme kousky rajčat, ještě 6 - 8 minut povaříme, aby zhoustla. Vyjmeme bobkové listy.

4

Těstoviny uvaříme dle návodu, slijeme, ale trochu vody, v níž se vařily, si necháme. Penne přidáme do ragú, promícháme, můžeme přilít i trochu vody z těstovin, je-li třeba. Dochutíme solí, cukrem a pepřem.

5

Bazalku opláchneme, lístky otrháme, nakrájíme a přidáme k ragú. Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept