Recept

Okoun s pikantní rajčatovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15484

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 ks Citrony
1 kávová lžička Cukr krupice
400 g Okoun říční
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
4 polévková lžíce Smetana sójová
1 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 238kJ
7% Sacharidy 25 g
6% Tuky 4 g
38% Sodík 757 mg
74% Bílkoviny 42 g

Okoun s pikantní rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Česnek prolisujeme a smícháme s citrónovou šťávou, kůrou, solí a pepřem. Rybí filety opláchneme, osušíme, z obou stran pokapeme marinádou a necháme 20 minut odležet.

2

V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli, necháme zesklovatět. Vlijeme protlak, kousky rajčat, cukr, sůl a promícháme. Vaříme na mírném ohni asi 15 minut, přidáme smetanu a sójovou omáčku, poté odstavíme z plotny.

3

Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, na mírném ohni na něm smažíme filety z obou stran asi 2 - 3 minuty.

4

Podáváme s rajčatovou omáčkou a rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept