Jezerní pstruh - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jezerní pstruh
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15486 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr moučkový |
3 polévková lžíce | Kapary sterilované |
90 ml | Olej olivový |
80 g | Olivy nakládané |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel - nať |
1 ks | Pstruh |
8 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 145,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,0mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Citrony, Cukr moučkový, Kapary sterilované, Olivy nakládané, Pažitka, Pstruh, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jezerní pstruh postup přípravy receptu:
1 | Pstruha opláchneme a osušíme, odstraníme prsní ploutve. Rybu zevnitř opepříme, potřeme jednou lžičkou oleje, dovnitř vložíme 3 plátky citrónu, položíme na plát alobalu. |
2 | Koktejlová rajčata rozpůlíme, obložíme jimi rybu, přidáme plátky česneku, oliv a jednu lžíci kaparů. Posypeme kudrnatou petrželkou. Alobal dobře uzavřeme, přendáme na plech do předehřáté trouby a pečeme na 200°C. |
3 | Na omáčku nasekáme petrželku, přidáme dvě lžíce kaparů, 80 ml oleje, ocet Balsamico a osm oliv. Vše rozmixujeme na jemno, dochutíme solí, pepřem a cukrem. |
4 | Rybu vyndáme z trouby, naporcujeme a podáváme s vydušenou šťávou a omáčkou. Jako příloha se hodí brambory, bageta nebo rýže. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Kudrnku můžeme nahradit pažitkou.