Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15486
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Balsamico ocet
3 stroužek Česnek
1 ks Citrony
1 špetka Cukr moučkový
3 polévková lžíce Kapary sterilované
90 ml Olej olivový
80 g Olivy nakládané
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Petržel - nať
1 ks Pstruh
8 ks Rajčata
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 603 kcal
Kilojoule 2 522kJ
7% Sacharidy 25 g
44% Tuky 33 g
93% Sodík 2 g
102% Bílkoviny 57 g

Jezerní pstruh postup přípravy receptu:

1

Pstruha opláchneme a osušíme, odstraníme prsní ploutve. Rybu zevnitř opepříme, potřeme jednou lžičkou oleje, dovnitř vložíme 3 plátky citrónu, položíme na plát alobalu.

2

Koktejlová rajčata rozpůlíme, obložíme jimi rybu, přidáme plátky česneku, oliv a jednu lžíci kaparů. Posypeme kudrnatou petrželkou. Alobal dobře uzavřeme, přendáme na plech do předehřáté trouby a pečeme na 200°C.

3

Na omáčku nasekáme petrželku, přidáme dvě lžíce kaparů, 80 ml oleje, ocet Balsamico a osm oliv. Vše rozmixujeme na jemno, dochutíme solí, pepřem a cukrem.

4

Rybu vyndáme z trouby, naporcujeme a podáváme s vydušenou šťávou a omáčkou. Jako příloha se hodí brambory, bageta nebo rýže.

Poznámka

Servírujeme teplé. Kudrnku můžeme nahradit pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept