Recept

Lilkový nákyp s treskou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15489
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Kapary sterilované
1 ks Lilek
4 polévková lžíce Olej olivový
50 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
800 g Treska aljašská
2 polévková lžíce Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 379kJ
3% Sacharidy 12 g
21% Tuky 16 g
40% Sodík 797 mg
67% Bílkoviny 38 g

Lilkový nákyp s treskou postup přípravy receptu:

1

Lilek očistíme, nakrájíme na centimetr silné plátky, cibuli pokrájíme na tenká kolečka, česnek prolisujeme.

2

Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme lilek, opečeme, až změkne (ale neměl by zhnědnout). Necháme okapat na papírovém ubrousku, do pánve přidáme lžíci oleje, znovu rozpálíme a osmahneme na něm cibuli. Za stálého míchání přidáme česnek, kapary, olivy a rajčata, omáčku osolíme, opepříme, povaříme asi 5 minut, aby zhoustla. Vmícháme čerstvé bylinky.

3

Filety z tresky opláchneme a osušíme. Nákypovou formu vymažeme tukem, nalijeme do ní omáčku a rozložíme filety. Lilky rovnoměrně rozložíme na rybu, poklademe vločkami rostlinného tuku.

4

Formu dáme na pečící plech, kdyby vyteklo trochu šťávy. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut, aby lilky zhnědly.

5

Podáváme s čerstvým salátem a bílým pečivem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept