Candát s fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát s fenyklem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15492 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Candát obecný |
3 ks | Cibule |
3 ks | Fenykl sladký - hlíza |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
1 ks | Pórek |
0,5 kávová lžička | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pomeranče, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát s fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný fenykl nakrájíme šikmo na nudličky, oloupanou cibuli krájíme podélně na dílky. |
2 | Omyté porce ryby osolíme, opepříme a potřeme lžicí oleje. |
3 | Cibuli a fenykl za stálého míchání osmahneme na lžíci oleje, vmícháme šafrán, sůl, pepř, lístky tymiánu, šťávu a kůru z jednoho pomeranče, opékáme ještě 5 minut. |
4 | Candáta grilujeme na rozpálené grilovací pánvi asi 3 minuty po každé straně. Porce upravíme na zeleninu a posypeme na nudličky nakrájeným pórkem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.