Toasty s králičím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toasty s králičím masem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 15494 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bageta |
3 ks | Bobkový list |
100 g | Celer řapíkatý |
3 stroužek | Česnek |
1 špetka | Citronová kůra |
3 ks | Hřebíček |
5 ks | Jalovec |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
150 g | Králičí maso |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
100 g | Pórek |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
150 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 21,4mg |
Draslík | 533,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Citronová kůra, Hřebíček, Kapary sterilované, Králičí maso, Rozmarýn čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Olej olivový, Olivy černé, Pórek, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toasty s králičím masem postup přípravy receptu:
1 | Omytý pórek a celer nakrájíme na kostky, oloupaný stroužek česneku nasekáme. |
2 | Očištěné a omyté králičí maso nakrájíme na kostky a spolu s česnekem opečeme na 4 lžících oleje. Přidáme pórek a celer, kapary a vše opékáme asi 5 minut. Vmícháme protlak, lžičku nasekaného rozmarýnu, rozdrcený jalovec, bobkový list, hřebíček, citronovou kůru a přilijeme červené víno. Podusíme asi 20 minut. Potom vyjmeme bobkový list a hřebíček, maso se zeleninou rozmixujeme a směs podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Oloupeme zbylý česnek a stroužky osmahneme spolu s rozmarýnem na 4 lžících oleje. V oleji opečeme krajíčky bagety dozlatova a potřeme je rozmixovanou směsí a ozdobíme olivami. Ihned podáváme. |