Zeleninové karí s divokou rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové karí s divokou rýží
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 15496 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
250 g | Brokolice |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Dýňová semínka |
2 polévková lžíce | Kari koření |
1 ks | Kedlubna |
1 ks | Květák |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř cayenský |
50 g | Rýže indiánská |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 188,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Dýňová semínka, Kari koření, Kedlubna, Květák, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Rýže indiánská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové karí s divokou rýží postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat. |
2 | Oloupanou mrkev a kedlubnu nakrájíme na nudličky, očištěný květák a brokolici rozebereme na růžičky. |
3 | Zeleninu vaříme v osolené vodě - mrkev asi 10 minut, květák 8 minut, kedlubnu a brokolici 6 minut. Scedíme a vývar zachytíme. |
4 | Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky a opečeme na másle. Poprášíme kari kořením a krátce osmahneme. Přilijeme 200 ml vývaru a několik minut povaříme. Osolíme, okořeníme cayenským pepřem a ochutíme citronovou šťávou. Vmícháme zeleninu, vařenou divokou rýži a dýňová semínka. |
5 | Pokrm upravíme na talíře a podáváme. |