Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 15497
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Celer bulvový
2 ks Celer řapíkatý
3 stroužek Česnek
3 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová kůra
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
420 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
1200 g Telecí nožičky
1 ks Tymián čerstvý
125 ml Víno červené
200 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 579 kcal
Kilojoule 2 424kJ
9% Sacharidy 32 g
484% Tuky 363 g
42% Sodík 830 mg
114% Bílkoviny 64 g

Ossobuco na zelenině postup přípravy receptu:

1

Zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli nasekáme a česnek prolisujeme.

2

Očištěné a omyté telecí nožičky nakrájíme na plátky, opepříme, osolíme a obalíme v mouce. V rozpáleném oleji na pánvi je zprudka opečeme po obou stranách a vyjmeme. Ve výpeku podusíme všechnu připravenou zeleninu. Přidáme loupaná rajčata i se šťávou, přilijeme červené víno a vývar. Vmícháme nasekané bylinky a citronovou kůru. Osolíme a opepříme.

3

Do šťávy vložíme maso a překryjeme částí zeleniny. Dusíme zvolna pod pokličkou asi 90 minut.

Poznámka

Podáváme s rýží nebo se zeleninovým rizotem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept