Smetanová zelenina s kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová zelenina s kořením
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15498 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
750 ml | Vývar zeleninový |
150 g | Zakysaná smetana |
800 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 56,7mg |
Draslík | 341,3mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová zelenina s kořením postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na 2 lžícíh másla a poprášíme moukou. Zalijeme vývarem a za stálého míchání necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a vmícháme oba druhy smetany. |
2 | Zeleninovou směs necháme zvolna rozmrazit na 2 lžících másla na mírném ohni. Podusíme asi 15 minut a zeleninu vmícháme do smetanové omáčky. Podle chuti přisolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. |
Poznámka
Podáváme k masům.