Jednoduchý recept

Špenátové knedlíčky s parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15499

Ingredience

125 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Strouhanka
150 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
200 g Veka
2 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
1000 g Špenátový protlak mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 602 kcal
Kilojoule 2 521kJ
14% Sacharidy 49 g
44% Tuky 33 g
57% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Špenátové knedlíčky s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Veku nakrájíme na kousky a zalijeme vlažným mlékem. Vmícháme rozmrazený špenát, nasekanou petrželku, nastrouhaný sýr, oloupaný a nasekaný česnek a vejce. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a přisypeme trochu strouhanky.

2

Z těsta tvarujeme malé knedlíčky, vkládáme je do osolené vařící vody a zvolna vaříme asi 8 minut.

3

Podáváme pokapané rozehřátým máslem.

Poznámka

Knedlíčky můžeme posypat parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept