Špenátové knedlíčky s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátové knedlíčky s parmezánem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15499 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1000 g | Špenátový protlak mražený |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Veka |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 175,3mg |
Draslík | 857,9mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 31g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 9,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Muškátový oříšek, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Špenátový protlak mražený, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátové knedlíčky s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Veku nakrájíme na kousky a zalijeme vlažným mlékem. Vmícháme rozmrazený špenát, nasekanou petrželku, nastrouhaný sýr, oloupaný a nasekaný česnek a vejce. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a přisypeme trochu strouhanky. |
2 | Z těsta tvarujeme malé knedlíčky, vkládáme je do osolené vařící vody a zvolna vaříme asi 8 minut. |
3 | Podáváme pokapané rozehřátým máslem. |
Poznámka
Knedlíčky můžeme posypat parmezánem.