Polévka z vepřových nožiček s krupkami a kapustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z vepřových nožiček s krupkami a kapustou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1550 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Kapusta hlávková |
4 polévková lžíce | Krupky trhané |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové nožičky |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 704,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 241,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapusta hlávková, Sůl, Vepřové nožičky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupky trhané, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z vepřových nožiček s krupkami a kapustou postup přípravy receptu:
1 | Opálené a očištěné vepřové nožičky s cibulí uvaříme doměkka v osolené vodě. Po uvaření vývar scedíme, sebereme z něj tuk. |
2 | Do rendlíku odlijeme část mastného vývaru a do poloměkka v něm uvaříme krupky. Poté k nim přidáme omytou a nakrájenou kapustu, dolijeme zbytek vývaru a dovaříme do měkka. Mezitím si z kostí obereme maso, nakrájíme jej na kousky a přidáme do polévky. |
3 | Hotovou polévku posypeme petrželovou natí. |