Recept

Bramborový nákyp s tuňákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15501
Kategorie: Brambory

Ingredience

400 g Brambory
1 stroužek Česnek
300 g Cuketa
300 g Lilek
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Provensálské koření
250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
100 ml Smetana sójová
1 kávová lžička Sůl
30 g Tuk rostlinný
2 ks Tuňák v oleji
1 l Voda pitná
300 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 316 kcal
Kilojoule 1 323kJ
8% Sacharidy 30 g
21% Tuky 16 g
37% Sodík 738 mg
34% Bílkoviny 19 g

Bramborový nákyp s tuňákem postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme a uvaříme v osolené vodě 25 minut doměkka.

2

Slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.

3

Kousky rajčat smícháme s prolisovaným česnekem, kořením, solí a pepřem. Cuketu a lilek opláchneme, očistíme a nakrájíme na kolečka.

4

Na pánvi rozpálíme jednu lžíci oleje, přidáme cuketu a dusíme doměkka, stále obracíme. Pak ji vyjmeme z pánve. Přidáme ještě jednu lžící oleje, rozpálíme a smažíme lilek, aby lehce zhnědl.

5

V menším hrnci rozehřejeme tuk, přidáme mouku a vymícháme jíšku. Rozředíme vývarem a za stálého míchání přilijeme smetanu. Mícháme, dokud nevznikne hustá bílá omáčka. Povaříme ji asi 3 minuty, osolíme a opepříme.

6

Nákypovou formu vymažeme tukem, na dno dáme třetinu brambor, cukety, polovinu rajčatové omáčky a navrch rozdělíme polovinu tuňáka v olivovém oleji. Potom utvoříme vrstvu z druhé třetiny brambor a obložíme lilkem. Navrch rozdělíme zbytek omáčky a tuňáka. Zakryjeme zbytkem brambor a rovnoměrně zalijeme bílou omáčkou.

7

Nákyp zapékáme v předehřáté troubě na 175 °C asi 40 minut, dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept