Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15504

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Cukr krupice
650 g Filé z aljašské tresky
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1000 g Mrkev kořen
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Máta
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 287kJ
7% Sacharidy 27 g
774% Tuky 580 g
21% Sodík 428 mg
58% Bílkoviny 33 g

Dušená mrkev s treskou postup přípravy receptu:

1

Oloupanou mrkev nakrájíme na špalíčky a za stálého míchání opékáme v kastrolu na 2 lžících másla asi 3 minuty. Mrkev osolíme, opepříme, mírně osladíme a okořeníme koriandrem. Zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou 8 minut. Nakonec vmícháme nasekanou mátu.

2

Porce filé omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Maso obalíme v mouce a opékáme na zbylém rozehřátém másle po každé straně asi 3 minuty.

3

Opečené filé upravíme na talíře, obložíme dušenou mrkví a ozdobíme lístky máty.

Poznámka

Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept