Dušená mrkev s treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená mrkev s treskou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15504 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
650 g | Filé z aljašské tresky |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Máta |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1000 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 70,7mg |
Draslík | 84,8mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Koriandr mletý, Máta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená mrkev s treskou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou mrkev nakrájíme na špalíčky a za stálého míchání opékáme v kastrolu na 2 lžících másla asi 3 minuty. Mrkev osolíme, opepříme, mírně osladíme a okořeníme koriandrem. Zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou 8 minut. Nakonec vmícháme nasekanou mátu. |
2 | Porce filé omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Maso obalíme v mouce a opékáme na zbylém rozehřátém másle po každé straně asi 3 minuty. |
3 | Opečené filé upravíme na talíře, obložíme dušenou mrkví a ozdobíme lístky máty. |
Poznámka
Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.