Papriková polenta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriková polenta
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15505 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
500 g | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Polenta |
1 špetka | Sůl |
600 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 2,7mg |
Draslík | 517,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 168,6mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Paprika červená, Polenta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriková polenta postup přípravy receptu:
1 | Papriky omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme semínek. Lusky položíme na plech, slupkou nahoru a zapékáme pod grilem asi 8 minut, až se na slupce začnou tvořit puchýře. Vyjmeme a na 10 minut zakryjeme vlhkou utěrkou, poté oloupeme. |
2 | Vývar necháme přijít v hrnci k varu, vmícháme polentu, zakryjeme a necháme na mírném ohni asi 10 minut bobtnat. Občas promícháme. |
3 | Papriku nakrájíme na kostky a spolu s řepkovým olejem, solí a pepřem rozmixujeme. Hmotu dáme do malého rendlíku. Před dovařením polenty necháme papriku krátce přejít varem. |
4 | Polentu osolíme a vmícháme paprikovou kaši, tak aby vytvořila mramorování. |
Poznámka
Polenta bude krémovější, když přidáme 40 g tuku.