Recept

Celerový nákyp se sardelovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15506

Ingredience

400 g Celer bulvový
5 polévková lžíce Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Sardelové řezy
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1 polévková lžíce Zakysaná smetana
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 173 kcal
Kilojoule 723kJ
1% Sacharidy 5 g
16% Tuky 12 g
54% Sodík 1 g
19% Bílkoviny 11 g

Celerový nákyp se sardelovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Celer oloupeme a nadrobno nakrájíme. Povaříme jej v osolené vodě asi 15 minut a necháme okapat.

2

Celer rozmixujeme s moukou, nastrouhaným sýrem a vejci. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Celerovým pyré naplníme 4 zapékací formičky o obsahu 100 ml vymazané máslem a nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Upečený nákyp necháme vychladnout.

3

Oloupaný česnek rozpůlíme a v mléce zvolna uvaříme doměkka. Máslo rozehřejeme s olejem a sardelové řezy na tuku prohřejeme. Rozmačkáme je vidličkou, přidáme rozmačkaný česnek, zakysanou smetanu a necháme přejít varem. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.

4

Ještě teplý nákyp vyklopíme z formiček na talíře, obložíme sardelovou omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept