Remuláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Remuláda
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15507 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr moučkový |
2 ks | Estragon |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
2 ks | Kerblík |
200 g | Majonéza |
3 ks | Okurka salátová |
2 ks | Petržel - nať |
2 ks | Sardinka obecná |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 763,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 6,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Estragon, Kapary sterilované, Kerblík, Majonéza, Okurka salátová, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Petržel - nať, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Remuláda postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibuli omyjeme a pokrájíme na malé kostičky. Naložené okurky a kapary necháme okapat a nasekáme najemno. |
2 | Sardinky opláchneme studenou vodou a nakrájíme nadrobno. |
3 | Bylinky opereme, osušíme, lístky otrháme a nasekáme najemno. Vejce uvařená natvrdo oloupeme a pokrájíme na kostičky. |
4 | Majonézu dobře promícháme s hořčicí a citronovou šťávou. Zapracujeme cibuli, okurky, kapary, sardinky a nasekané bylinky. Přidáme vejce a remuládu ochutíme špetkou cukru. |