Roštěnky s olivovou bylinkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky s olivovou bylinkovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15510 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Feferony |
300 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 kávová lžička | Kapary sterilované |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 ks | Olivy černé |
1 polévková lžíce | Oříšky piniové |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 85,5mg |
Draslík | 665,4mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Feferony, Kapary sterilované, Olej rostlinný, Oříšky piniové, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky s olivovou bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Pažitku a petrželku omyjeme, z petrželky otrháme lístky. Feferonky očistíme a česnek oloupeme. Vše rozmixujeme s kapary, olivami, piniemi, olivovým olejem a citronovou šťávou. Omáčku osolíme a opepříme. |
2 | Omyté maso nakrájíme na plátky a zprudka je opékáme na oleji po každé straně 1 minutu. Potom maso na středním ohni dopečeme. Roštěnky osolíme, opepříme a podáváme s bylinkovou omáčkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.