Recept

Netradiční žemlovka z višní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15513
Kategorie: Dezerty a moučníky

Ingredience

80 g Cukr krupice
50 g Cukr moučkový
500 g Kompot višňový
50 g Mandle
20 ml Olej rostlinný
125 ml Sójový nápoj
12 plátek Suchar dietní
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 747kJ
17% Sacharidy 62 g
22% Tuky 16 g
5% Sodík 108 mg
18% Bílkoviny 10 g

Netradiční žemlovka z višní postup přípravy receptu:

1

Kompot z višní necháme okapat v sítu, šťávu zachytíme. Sójový nápoj lehce zahřejeme v malém rendlíku a smícháme se 70 ml šťávy z kompotu. Suchary rozlámeme na malé kousky a namočíme do směsi.

2

Nákypovou formu vymažeme tukem. Bílky ušleháme s cukrem do tuhého sněhu, opatrně vmícháme mleté mandle.

3

Žloutky, višně a šťávu smícháme se suchary, zapracujeme sníh s mandlemi.

4

Hmotu nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 40 minut.

5

Vyjmeme a podáváme posypané moučkovým cukrem.

Poznámka

K žemlovce se hodí vanilková omáčka ze sójového nápoje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept