Recept

Jablečný koláč se skořicovou šlehačkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15522
Kategorie: Koláče

Ingredience

Náplň a poleva
0,5 ks Citrony
100 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Cukr moučkový
75 g Hrozinky
1 kg Jablka
125 g Mandle
1 kávová lžička Skořice mletá
Skořicová šlehačka
1 ks Cukr vanilka
1 kávová lžička Skořice mletá
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
Jablečný koláč se skořicovou šlehačkou
175 g Cukr krupice
375 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
200 g Tuk
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 566 kcal
Kilojoule 2 370kJ
20% Sacharidy 70 g
40% Tuky 30 g
3% Sodík 53 mg
13% Bílkoviny 7 g

Jablečný koláč se skořicovou šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Z rostlinného tuku, mouky, cukru, vejce a soli vypracujeme křehké těsto. Zabalíme do fólie a uložíme na 2 hodiny do chladna.

2

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na dílky, promícháme s cukrem, citronovou šťávou, mletými mandlemi, hrozinkami a skořicí.

3

Třetinu těsta vyválíme na tenký plát, dle velikosti formy, a položíme do nevymazané formy. Z druhé třetiny vytvarujeme váleček a vyložíme jím boky formy tak, aby vznikl asi 5 cm vysoký okraj. Těsto ve formě několikrát propíchneme vidličkou a rovnoměrně pokryjeme jablečnou směsí.

4

Zbylé těsto rovněž vyválíme na velikost formy, opatrně přeneseme na jablka ve formě. Několikrát propíchneme vidličkou a u krajů pevně přitiskneme. Troubu předehřejeme na 200 °C a koláč pečeme asi 50 minut.

5

Z moučkového cukru a jedné lžíce studené vody umícháme hladkou polevu. Horký koláč potřeme polevou a necháme vychladnout. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem a skořicí dotuha. Podáváme k jablečnému koláči.

Poznámka

Šlehačku použijeme rostlinnou zn. Hopla nebo Hole.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept