Nedělní vafle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nedělní vafle
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15525 |
Kategorie: | Vafle |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
1 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
75 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
75 g | Ořechy lískové |
4 polévková lžíce | Sójový nápoj |
125 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 106,9mg |
Draslík | 96,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy lískové, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Sójový nápoj mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nedělní vafle postup přípravy receptu:
1 | Tuk ušleháme s cukrem do pěny. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky přidáme k tuku a promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh. |
2 | Sójový nápoj, mouku, prášek do pečiva a mleté lískové oříšky zapracujeme po částech do žloutkové hmoty. Nakonec vmícháme sníh. |
3 | Vaflovač předehřejeme a upečeme v něm 8 vaflí dozlatova. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Podáváme posypané moučkovým cukrem a skořicí. Vafle lze ale také jen polít, například sirupem či medem.