Recept

Koláč z červeného vína

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 15526

Ingredience

Poleva
200 g Cukr moučkový
6 polévková lžíce Víno červené
Koláč z červeného vína
300 g Cukr krupice
2 ks Cukr vanilka
2 ks Kypřicí prášek do pečiva
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Skořice mletá
350 g Tuk
6 ks Vejce slepičí
150 ml Víno červené
100 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 483 kcal
Kilojoule 2 020kJ
15% Sacharidy 55 g
35% Tuky 26 g
3% Sodík 67 mg
10% Bílkoviny 6 g

Koláč z červeného vína postup přípravy receptu:

1

Žloutky, rostlinný tuk, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Mouku smícháme s jedním práškem do pečiva a ještě jednou lžičkou navíc a přidáme k pěně, postupně přiléváme víno a promícháme. Přidáme nastrouhanou čokoládu.

2

Troubu předehřejeme na 175 °C, plech potřeme tenkou vrstvou tuku.

3

Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně vmícháme do směsi. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech a pečeme asi 50 minut.

4

Moučkový cukr smícháme s vínem. Koláč vyjmeme z trouby a ještě teplý potřeme polevou.

Poznámka

Skořici můžeme nahradit kořením do perníku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept