Koláč z červeného vína - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč z červeného vína
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15526 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Poleva | |
---|---|
200 g | Cukr moučkový |
6 polévková lžíce | Víno červené |
Koláč z červeného vína | |
100 g | Čokoláda hořká |
300 g | Cukr krupice |
2 ks | Cukr vanilka |
2 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
350 g | Tuk |
6 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 113,3mg |
Draslík | 231,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Víno červené, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Skořice mletá, Tuk, Vejce slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč z červeného vína postup přípravy receptu:
1 | Žloutky, rostlinný tuk, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Mouku smícháme s jedním práškem do pečiva a ještě jednou lžičkou navíc a přidáme k pěně, postupně přiléváme víno a promícháme. Přidáme nastrouhanou čokoládu. |
2 | Troubu předehřejeme na 175 °C, plech potřeme tenkou vrstvou tuku. |
3 | Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně vmícháme do směsi. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech a pečeme asi 50 minut. |
4 | Moučkový cukr smícháme s vínem. Koláč vyjmeme z trouby a ještě teplý potřeme polevou. |
Poznámka
Skořici můžeme nahradit kořením do perníku.