Jednoduchý recept

Mramorovaná bábovka

  • Evropa
Palec nahoru
5
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 5 Mramorovaná bábovka 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15527
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

200 g Cukr krupice
5 polévková lžíce Kakao - prášek
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 ml Olej rostlinný
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 281 kcal
Kilojoule 1 176kJ
8% Sacharidy 30 g
21% Tuky 16 g
2% Sodík 41 mg
11% Bílkoviny 6 g
Mramorovaná bábovka

Mramorovaná bábovka postup přípravy receptu:

1

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, za stálého míchání pomalu přiléváme olej. Přidáme 6 lžic studené vody, pak přidáme mouku.

2

Z bílků ušleháme pevný sníh a přidáme do těsta. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo krupicí. Do formy nalijeme dvě třetiny těsta. Poslední třetinu smícháme s kakaem a rozdělíme na světlé těsto. Vidličkou spirálovitě pohybujeme tak, aby se vytvořilo mramorování.

3

Bábovku pečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 40 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a vyklopíme na mřížku. Posypeme moučkovým cukrem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
5
Palec dolu
0
4
Skvělý recept