Recept

Kynutý cop s meruňkovo-marcipánovou nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15528
Kategorie: Koláče

Ingredience

Nádivka
2 polévková lžíce Brandy apricot
2 polévková lžíce Džem meruňkový
200 g Marcipánová hmota surová
200 g Meruňky sušené
3 polévková lžíce Sójový nápoj
1 ks Vaječný žloutek slepičí
500 ml Voda pitná
Kynutý cop s meruňkovo-marcipánovou nádivkou
50 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 kostka Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 ml Sójový nápoj
1 špetka Sůl
100 g Tuk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 660kJ
17% Sacharidy 62 g
17% Tuky 13 g
9% Sodík 176 mg
17% Bílkoviny 10 g

Kynutý cop s meruňkovo-marcipánovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

125 ml sójového nápoje mírně zahřejeme v rendlíku. Mouku smícháme se sušeným droždím, vanilkovým cukrem a solí. Přidáme sójový nápoj, tuk, vejce a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme a necháme kynout na teplém místě asi 1 hodinu.

2

Vodu si přivedeme k varu, vhodíme do ní sušené meruňky, promícháme a vodu ihned stáhneme. Meruňky si ve vodě necháme máčet asi 30 minut. Poté je necháme okapat na sítu a nasekáme najemno. Promícháme s marcipánovou hmotou, dvěma lžícemi sójového nápoje, meruňkovou brandy a džemem.

3

Těsto znovu dobře propracujeme, vytvarujeme z něj váleček a rozdělíme ho na tři stejné díly. Na vále vytvarujeme z každého dílu obdélník o velikosti asi 20 x 40 cm. Každý obdélník rovnoměrně potřeme třetinou meruňkové nádivky. Pláty těsta srolujeme z delší strany asi na 40 cm dlouhou roládu. Všechny tři rolády spleteme v cop, konce pevně přitiskneme a zahrneme dospodu.

4

Plech vyložíme pečícím papírem a kynutý cop na něj položíme. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi 20 minut.

5

Žloutek smícháme s jednou lžící sójového nápoje a cop směsí potřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 40 - 45 minut. Po 25 minutách pečení cop zakryjeme alobalem, aby příliš nezhnědl.

6

Po dopečení necháme cop trochu vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme čerstvý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept