Sladká očka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladká očka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15532 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
50 g | Cukr moučkový |
150 g | Džem rybízový |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Ořechy lískové |
1 špetka | Sůl |
200 g | Tuk |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 23,3mg |
Draslík | 15,3mg |
Vláknina | 860,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Ořechy lískové, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Mouka pšeničná hladká T 650, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladká očka postup přípravy receptu:
1 | Rostlinný tuk utřeme s cukrem do pěny. Z vanilkového lusku vyškrábneme dřeň a smícháme ji se žloutky a solí, přidáme k pěně. |
2 | Přidáme mouku, mleté oříšky a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme 2 hodiny v chladu. |
3 | Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vytvarujeme dlouhý, tenký váleček. Každý nakrájíme na 10 plátků. Vytvarujeme kuličky a koncem vařečky uděláme ve středu malou jamku. |
4 | Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut. |
5 | Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem. Rybízový džem zahřejeme v rendlíku a pomocí lžičky naplníme jamky oček. Necháme přes noc zaschnout. |