Sendvič s tuňákovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sendvič s tuňákovým salátem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15539 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
1 ks | Bageta |
1 ks | Čekanka |
4 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
20 ks | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
360 g | Tuňák v oleji |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 17,9mg |
Draslík | 387,5mg |
Vláknina | 47g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Čekanka, Česnek, Citronová šťáva, Kapary sterilované, Sůl, Tuňák v oleji, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sendvič s tuňákovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Tuňáka vyklopíme z konzervy a necháme dobře okapat. Maso rozmělníme vidličkou. |
2 | Kapary a olivy nasekáme a v míse je opatrně promícháme s tuňákem, zakysanou smetanou a citronovou šťávou. Vmícháme prolisovaný česnek a salát mírně osolíme a podle chuti opepříme. |
3 | Bagetu nakrájíme na 8 stejných kusů a vodorovně rozkrojíme. Na spodní poloviny baget položíme omyté listy čekanky, obložíme tuňákovým salátem a přiklopíme horními polovinami baget. |